Barnas Turlag

Alle barn mellom 0 og 12 år kan bli medlem i Barnas Turlag, men du kan gjerne være med på våre aktiviteter og turer også dersom du ikke er medlem.

Barnas Turlag er beregnet for familier med barn i alderen 0 – 12 år. Vi satser primært på familien (i vid forstand – eneforeldre, besteforeldre, naboer, onkler og tanter), med barnet i fokus. Større barn (13 – 16 år) kan også være med på aktivitetene, men må da være selvstendige og ikke avhengig av oppfølging fra voksne.

Barnas Turlag legger vekt på glede, fantasi, lek og spenning framfor tilbakelagt distanse. Rom for fri lek og aktiviteter som setter naturen i sentrum er viktig. Det å bruke naturen som inspirator på veien, er viktigere enn å få barna til å gå fort og langt. Barnas Turlag legger vekt på et sosialt fellesskap for barn og voksne uavhengig av sivil status, økonomi, kjønn, kulturell bakgrunn eller religion.

Ti råd for en vellykket tur med barn

1. Sørg for en god start – pakk matpakke, gjør klar termoser og sekk før du kler på barnet og begynner å mase. Forbered barna på turen kvelden før eller ved frokostbordet.
  2. Selg inn turideen din til barna – vær entusiastisk og tro mot prosjektet. Bestem gjerne rammene for turen, men la barna være med å bestemme og planlegge litt
  3. Ta med sunn og næringsrik mat og drikke. Brød med pålegg, frukt, vann og varm drikke er det beste, men små premier som pastiller og sjokolade hjelper ekstra godt på humøret.
  4. Bestem om målet med turen er å være ute og leke eller å komme fram til et spesielt sted eller en topp. Fortell barna om dagens mål, de liker forutsigbarhet.
  5. Vær med på leken når dere er ute. Tull med barna. Prat sammen om smått og stort mens dere er ute.
  6. Sett ord på de positive turopplevelsene både på turen og i etterkant. Skryt av barna mens andre hører det.
  7. La barna gå først og bestemme tempoet. Det er mer motiverende å ligge i tet enn å halse etter i baktroppen.
  8. La gjerne barna ha med en venn på turen, da går det meste mye lettere.
  9. Kle dere etter vær- og føreforhold - ingen har det gøy om de fryser. Vindtette og vanntette bevegelsesvennlige klær er viktig, og det er bedre med flere tynne lag enn ett tykt. Kle deg selv godt - praktisk og varmt. Voksne som fryser og som ikke kan bli møkkete, er dårlig turselskap for barn.
  10. Sørg for at barna lykkes på turen. Mestring er viktig - det vi mestrer vil vi gjerne gjenta.